A+ A A-

Open huis Ruigewind

Open huis van boerderij ‘Ruigewind’!
donderdag 17 april 2014
van 15 tot 18 uur
Teenstraweg 6, 9885 TA, Lauwerzijl

De boerderij is getransformeerd tot een duurzame en energieneutrale woonboerderij die zijn energie uit kleinschalige windturbines haalt. Het oude vervallen voorhuis is, binnen dezelfde contouren, vervangen door een nieuw voorhuis. Bij de herinterpretatie van de Oldambtster boerderij zijn de verschillende zichtlijnen naar het Reitdiep, Zoutkamp en het open Groningse landschap leidend geweest.
Naast een bondig inhoudelijk programma kun je de boerderij bekijken en de expositie keramische kunst van Jessica Lelieveld. Buiten brandt het vuur, binnen hebben we lokale hapjes en drankjes.
Wim Boetze (ruimtelijk ontwerper en publicist in o.a. Noorderbreedte) zal vertellen over het unieke landschap en de cultuurhistorie van de plek,
Jan Pluis doet verslag vanuit zijn rol als opdrachtgever en initiator Proefboerderij Kleinschalige Windenergie,
Annet Ritsema (architect) zal vertellen over het ontwerp en het proces.
 
Wij zien je graag!
 
Graag aanmelden voor 10 april via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline; color: rgb(109, 198, 221);">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Hartelijke groet,
 
Jan Pluis en Jessica Lelieveld – de bewoners
Harm Boer – Boerbouw Aannemingsbedrijf
Jochem Koster- JKArchitect – 06 41 51 52 51
Annet Ritsema – Bureau Ritsema – architectuur & stedenbouw – 06 42 80 00 15

Last modified onvrijdag, 01 januari 2016 13:30